HHC - nový trend mezi uživateli konopí

Co to je?

HHC poslední dobou narůstá na popularitě v komunitě uživatelů konopí. Pojďme se proto podívat na tuto látku blíže a zjistit co je zač a jestli vůbec stojí za zkoušku. Hexahydrokanabinol je poměrně neznámý kanabinoid, který se přirozeně vyskytuje v rostlině konopí. Využívá se zejména na uvolnění od akutní bolesti, proti sníženému apetitu a rekreačně pro relaxaci a zábavu.

 

Co mi to přinese?

Učinkově se HHC podobá THC. Má psychoaktivní účinky a v komparaci s THC jej lidé popisují jako energičtější a s větší schopností soustředění. Ze studie prováděné roku 2007 na zvířatech vyplývá, že prodlužuje spánek. Jiná studie z téhož roku naznačuje efekty blokující bolest.

 

Mezi hlavní efekty se řadí:

  • Euforie
  • Relaxace
  • Snížení úzkosti
  • Podpora kvality spánku
  • Zmírnění nevolnosti
  • Zvýšený apetit
  • Zlepšení nálady

 

Je HHC legální alternativou THC?

Ano. HHC je co se týče mechanismu účinku i efektů velmi podobné klasickému THC. Stále se ale jedná o méně prozkoumanou látku, kterou ještě čeká spousta studií, než bude její plný potenciál odekryt. Zatím zní ale velmi slibně a dokonce spousta uživatelů THC na tuto stále populárnější látku v poslední době přechází.

 

HHC a testy na drogy

Výsledek vám vyjde negativní. Proč? Nejendá se o variantu THC, které tyto testy vyhledávají. Tento fakt není podložen žádnou studií, nicméně neevidujeme případ, kdy by člověk po užití HHC tzv. “nalízal”.

Po užití HHC nedoporučujeme usednout za volant, nebo dělat jakoukoliv činnost vyžadující zvýšenou pozornost. Jedná se o psychoaktivní látku a nezodpovědné zacházení s ní by mohlo dopadnout fatálně.

 

Jak se to užívá?

Jeden z nejčastějších způsobů užití HHC je vaporizace vysokoprocentního extraktu skombinovaným s terpeny, které jsou nezbytné pro správnou chuť a efekty při užití. Naše HHC cartridge prošly testováním několika terpenových profilů, aby se k vám dostaly ty s nejlepším efektem a chutí.

 

Historie a výroba HHC

Bylo objeveno roku 1948 Rogerem Adamsem takzvanou hydrogenací THC, kdy dojde k rozpadu dvojné vazby a dojde k napojení dvou vodíků. Hydrogenace je běžně využívána v potravinářkém průmyslu, například pro výrobu margarínu. Jelikož neexistují vyšlechtěné odrůdy obsahující vysoké množství HHC, tak se vyrábí zejména přeměnou CBD.

Není HHC jako HHC

HHC je směsí dvou molekul: 9R HHC (aktivní) a 9S HHC (neaktivní). První z těchto dvou molekul se aktivně váže na přirozené endokanabinoidní receptory, zatímco 9S je co se týče těchto účinků méně efektivní. Zatím bohužel neexistuje způsob jak tyto molekuly od sebe spolehlivě rozdělit.

Zpět do obchodu
Používáme ověření věku Adulto